Descoperă șofranul din Umbria
Numit și "aurul roșu", șofranul este cel mai scump condiment din lume. Îl poți descoperi în natură, în frumoasa zonă Valnerina din Umbria, cu o experiență ce îți va încânta simțurile prin parfumul și prin culoarea mov intensă a florilor.
Un ghid expert te va însoți în această călătorie în care vei afla care sunt fazele de creștere și de recoltare a plantei, precum și modalitățile de extragere a prețiosului "aur roșu".
Vei afla povești și curiozități legate de șofran, care îi sunt proprietățile și cum este folosit. Vei învăța cum să extragi filamentele din floare, iar la sfârșit te vei delecta cu o masă pe bază de produse locale.
03.01-31.12.2024 | 2-3 persoane | 4-10 persoane | 11-20 persoane |
---|---|---|---|
Tarif/pers. | 95 EUR | 55 EUR | 45 EUR |
- durata: circa 5 ore
- limba: engleză și italiană
- include: ghid expert, prânz sau cină cu produse locale sau preparate cu șofranul cules (două feluri de mâncare și băuturi)
- activitatea se poate desfășura pe toata durata anului, însă experiențele pe care le vei trăi sunt diferite, în funcție de etapele de recoltare a șofranului; din octombrie până în noiembrie vei vedea plantele înflorite; din noiembrie până în aprilie vei vedea plantele mature; din aprilie până în octombrie vei vedea transplantul bulbilor
- îți recomandăm să porți haine comode, pantofi sport și o geacă de vânt, chiar dacă activitatea se desfășoară în lunile calde
- această activitate poate fi practicată doar în condiții meteo favorabile; în cazul în care vremea nu o va permite, vei avea posibilitatea de a alege o altă activitate sau de a primi banii înapoi
Program
- vizită la câmpul de șofran
- ghidare pentru recunoașterea florilor
- ghidare în experiența senzorială
- produsele pe baza de șofran
- prânz sau cină pe bază de produse preparate cu șofran sau cu materii prime de la fermă